Rukomet: Umjesto u Goraždu, protiv Španaca igramo u Sarajevu

Rukometna reprezentacija BiH u utakmici petog kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostit će Španiju u Sarajevu, odnosno u dvorani "Mirza Delibašić" centra "Skenderija".
rukomet-bih-austrija

S obzirom na to da je Rukometnom savezu BiH danas bio posljednji rok da Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) prijavi mjesto i dvoranu odigravanja utakmice, to je i učinjeno, pa će tako bh. rukometaši jednu od najboljih reprezentacija svijeta ugostiti u Sarajevu. Postojala je mogućnost da se utakmica igra i u Zenici, ali gradska vlast iz ovog grada nije na vrijeme odgovorila RS BiH na njihov zahtjev da "Arena" bude domaćin susreta.

Prethodno je RS BiH za domaćina ogleda sa Španijom prijavio Goražde, ali je tokom nedavno igrane utakmice sa Finskom delegat EHF-a utvrdio da je dvorana "Mirsad Hurić" neuslovna za održavanje međunarodnih rukometnih utakmica.

Iako iz RS BiH nismo dobili zvaničnu potvrdu gdje će se igrati utakmica sa Španijom na zvaničnoj internet stranici EHF navedeno je da će domaćin biti Sarajevo i dvorana "Mirza Delibašić".

Susret petog kola grupe 3 između BiH i Španije igrat će se 14. juna sa početkom u 18 sati. Nakon četiri odigrana kola Španija je lider sa osam bodova, slijedi je BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva.

Na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana. Direktan plasman ostvarila je samo domaća reprezentacija.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>