Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet Svijet

Rouhani: Iranci će od večeras biti još odlučniji i ujedinjeniji

Rouhani je naglasio kako je iranska vlada već nekoliko mjeseci bila spremna na sve odluke koje bi SAD donijele te kako je iranskoj nuklearnoj zajednici naredio da bude spremna za sve što slijedi.

“Shvatili smo da se Trump ne pridržava međunarodnih sporazuma, pa tako ni nuklearnog sporazuma s Iranom. Učinili smo sve što smo mogli kako bi donijeli određene ekonomske odluke. Sada imamo nuklearni sporazum bez Amerike. Naš narod će vidjeti da će se ekonomski rast Irana nastaviti i da ćemo postići stabilnost tržišta. Naša valuta će također biti snabdijevena. Iranska nacija će od večeras biti još odlučnija i ujedinjenija. Ono što je Trump uradio je psihološki pritisak. Nećemo mu to dozvoliti. Historija je pokazala da je naš narod uvijek odnosio pobjedu pred svim prijetnjama”, naglasio je Rouhani u obraćanju medijima.

Iranski predsjednik je dodao kako će narednih dana i mjeseci nastaviti pregovarati s ostalim stranama koje su potpisale sporazum, misleći na Francusku, Kinu, Njemačku, Rusiju i Veliku Britaniju.

“Sve će biti zasnovano na nacionalnim potrebama i ciljevima. Ako se sporazum nastavi i ako mi i dalje budemo imali koristi od njega, pridržavat ćemo ga se. U suprotnom, on će biti mrtvo slovo na papiru. Želim Irance razuvjeriti i reći im da ćemo biti jaki i prevazići ovu prepreku bez problema. Iranci neće imati nikakvih problema u narednim danima, mjesecima i godinama”, istakao je Rouhani.

Na kraju obraćanja medijima, Rouhani je naglasio kako mu je žao što je američka nacija zaglavila s ljudima poput Donalda Trumpa.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

istanbul evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
çolakoğlu nakliyat
florya evden eve nakliyat
ofis taşıma
ofis taşıma şirketleri
eşya depolama
eşya depolama şirketleri
eşya depolama firmaları
kadıköy evden eve nakliyat

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši