Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Roštilji i zabava na tuzlanskim izletištima, najviše posjetitelja na Mačkovcu

Tradicionalno, najveći broj građana se okupio na banovićkom izletištu Mačkovac gdje hrane, piće i dobre zabave nije nedostajalo ni ovaj put.

Na ovom izletištu već dugi niz godina okupi se veliki broj Banovićana, ali i stanovnika ostalih općina Tuzlanskog kantona.

Među njima danas je bila i Tuzlanka Adela Šehić koja je uživala u ugodnom ambijentu ovog izletišta skupa sa svojom porodicom i prijateljima.

“Ovdje porodično dolazimo već četiri, pet godina s prijateljima i svaki put nam odlično bude. Obilježavanje Prvog maja idealna je prilika da se svi okupimo na jednom mjestu, uživamo u lijepom druženju i prirodi. Zbog svakodnevnih obaveza koje imamo, konstantne užrbanosti i stresa, nažalost, sve je manje prilika kada se možemo okupiti i družiti”, kazala je za Klix.ba ova Tuzlanka.

Posjete građana danas su zabilježene i na ostalim izletištima, gdje se posebno izdvajaju tuzlanska Ilinčica, gradačačka jezera Vidara i Hazna, lukavački Modrac, ali i živinička Suška rijeka te izletište Toplica.

Sve u svemu, roštiljanja, pića, smijeha i dječije graje danas ne nedostaje u tuzlanskoj regiji, a kako su nam rekli iz tuzlanske policije, incidenata do podnevnih, nije bilo.

S druge strane, oni malo dubljeg džepa odlučili su se za posjetu Jadranskom moru ili nekoj drugoj egzotičnijoj destinaciji prema kojoj su se zaputili još prije nekoliko dana.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši