Košarka Sport Sport

Razija Mujanović se ogradila od knjige “Raza – stanovnik Kuće slavnih” koju je promovisala

Na promociji monografije u Tuzli Raza je, između ostalog, rekla kako joj je drago da je knjigu pisao čovjek koji je od samih početaka bio tu, a nakon nepuna dva mjeseca je promijenila priču.

“Koristim ovu priliku kako bih obavijestila javnost Bosne i Hercegovine da se u potpunosti ograđujem od monografije ‘Raza – stanovnik Kuće slavnih’ autora Ekrema Avdića, koja je nedavno puštena u prodaju.

Nažalost, iako govori o meni, monografija je isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su odlučili preko mojih tri decenije bavljenja sportom, a na lagan način, doći do novca.

Imam informaciju da je za projekt, iza kojeg navodno stojim ja, od pojedinaca i organizacija sakupljena značajna suma novca, ali bez mog znanja. Stoga pozivam sve koji su uplatili novac da se raspitaju u koje je svrhe utrošen.

Nikakvu saglasnost za objavljivanje monografije nisam potpisala, već je zloupotrijebljeno moje povjerenje, uključujući i moje pojavljivanje na promociji monografije u Tuzli. Zato svaka kupovina ove monografije direktno ruši moju sportsku karijeru i devalvira sve ono što sam postigla.

Istovremeno, iskoristila bih priliku i obavijestila javnost da je u pripremi, a nadam se uskoro i u štampi, moja autorizirana biografija u izdanju Udruženja ‘Obrazovanje gradi BiH’ s Jovanom Divjakom na čelu”, objavila je legendarna Raza putem Facebooka.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši