Rasvijetljen bombaški napad na banjalučkog profesora

Policija RS-a je uhapsila muškarca B.N. (1981.) koji je jučer postavio četiri bombe ispod automobila profesora u Tehnološkoj školi Spase Šakote u banjalučkom naselju Rebrovac.

20171004082253122931

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić saopštili su danas u Banjaluci da je osumnjičeni postavio četiri eksplozivne naprave pod automobil Spase Šakote, profesora fizičkog iz banjalučke Tehnološke škole.

-Radi se o ciljanom napadu na jednu osobu, ali na jedan vrlo beskrupulozan način, jer je ugrozilo sve druge građane koji su se našli u blizini automobila pod koji su postavljene bombe - rekao je Lukač.

U eksplozijama su povrijeđena dva lica i to banjalučki profesor koji je i bio meta napada  i još jedna žena, slučajna prolaznica. Uništena su dva vozila, a još dva su manje oštećena. Stradala su i dva obližnja poslovna prostora, a štete ima i na stanovima koji se nalaze iznad parkinga gdje se dogodila eksplozija.

U policiji su u posjedu i videosnimka s mjesta događaja, na kojem se između ostalog vidi da je čovjek s malim djetetom svega nekoliko trenutaka izbjegao da bude na mjestu eksplozije.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić je potvrdio da su riješene sve okolnosti ovog slučaja, te da je utvrđeno da su eksplozivne naprave postavljene tokom noći ispod automobila, a došlo je do njihovog aktiviranja kada je oštećeni pokrenuo vozilo.

Ilić je rekao da policija ima saznanja da su u pripremi izvršenja ovog krivičnog djela učestvovale još neke osobe što se istražuje.

Motiv su, prema saznanjima policije, raniji sukobi Šakote i osumnjičenog zbog ilegalnih poslova.

Šakota je jučer u Osnovnom sudu u Banjoj Luci osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica u toj školi, ali policija ne povezuje taj i jučerašnji slučaj eksplozije.

(Bportal.ba)

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>