BiH Vijesti

Radojičić: Ne odustajemo od tužbi protiv organizatora protesta Pravda za Davida

Grad ne planira odustati od podnošenja tužbi protiv organizatora protesta „Pravda za Davida”, koji su spriječili održavanje novogodišnjih koncerata, rekao je to gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

– Potrajaće izvijesno vrijeme dok se prikupe podaci. Mi smo u fazi pripreme svih elemenata za podnošenje tužbi za naknadu štete. Policija vodi svoju istragu nezavisno od nas i već su dolazili da od nas traže izjave i određene podatke šta je sve Grad planirao, šta se sve dešavalo i tako dalje. Grad preko Pravobranilaštva mora preduzumati određne radnje, a kada budemo imali kompletiranu osnovu za tužbu onda ćemo moći sa kompletnim izvještajem izaći pred javnost – rekao je Radojčić, piše Srpskainfo.

Naglasio je da je neosporno da je Grad imao štetu, i direktno i indirektno.

– Direktna je ona da je plaćena bina koja nije iskorištena, ali to je samo jedna od šteta koja je nanesena Gradu – naveo je Radojičić i dodao da je reputaciona šteta puno veća.

– Imali smo veliki broj otkazivanja dolazaka gostiju u grad tih dana. To je indirektna šteta koju su pretrpjeli ugostitelji i hotelijeri, trgovina i druge grane koje su vezane. Reputaciona šteta je i ona što ćemo više mjeseci, ali i godina morati da otklanjamo slike koje su otišle iz grada i koje će odbijati nove goste da dolaze u grad – naveo je Radojičić.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!