Fudbal Fudbal Sport Sport

Prosinečki: Vranješ vjerovatno u prvom timu za naredne utakmice

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Rizeu u prijateljskoj utakmici remizirala sa Turskom 0:0, a Zmajevi danas doputovali nazad u našu državu.

Tom prilikom se medijima obratio i selektor Robert Prosinečki.

“Imao sam jučer priliku da probam dosta igrača, dosta smo ih zamijenili pogotovo u drugom poluvremenu. Nemamo puno vremena, tako da nam je to bila jedna prilka da protiv dobrog protivnika isprobamo sve igrače. Prvim poluvremenom mogu biti zadovoljan. Imali smo na početku i par šansi, bilo je nekih grešaka, uhvatili su nas u kontrama… Ipak sam promijenio kasnije dosta igrača i utakmica se dosta izmijenila”, rekao je Prosinečki, te dodao da je sada bitno da se igrači oporave za utakmicu koja nas očekuje u ponedjeljak.

“Vjerujem da ćemo napraviti dobru rekuperaciju i pripremiti se za ovu bitnu utakmicu sa Sjevernom Irskom.”

Novinare je zanimalo mišljenje Prosinečkog o igri Ognjena Vranješa, koji se ozbiljno nametnuo kao prva opcija na stoperskoj poziciji.

“Vranješ je sigurno kvalitetan igrač, on je to dokazao i u klubovima i reprezentaciji. Sigurno se radi o igraču koji ima i brzinu i agresivnost i jučer je bio dobar. Moram priznati da su Šunjić i Zukanović dobro odigrali svoje utakmice, ali ozbiljno razmišljam i o Vranješu kao prvoj opciji”, rekao je Prosinečki.

(Bportal/SCSport)

Podijeli na društvene mreže!