Regija i Svijet Svijet

Pronađena mrtva: Ovo je žena koja je pucala u ljude u sjedištu YouTubea

Lokalni šef policije izjavio je da su pronašli ženu sa ranom za koju vjeruju da ju je sama sebi nanijela, pišu američki mediji. Napadačica Aghdam (38) bila je aktivistica za prava životinja.

Živjela je u južnoj Californiji i bila je vrlo aktivna na videoservisu YouTube, kojim nije bila zadovoljna jer su joj, kako je navodila, cenzurirali videosnimke. Videa je objavljivala na engleskom i farsiju, službenom jeziku Irana.

Njen je kanal na YouTubeu izbrisan nakon napada. Na njemu je imala pet hiljada pratilaca, dok su njeni snimci pogledani više od milion puta. Osim na YouTube žalila se i na Instagram, ističući kako i oni određuju hoće li nečiji profil rasti.

Njen je otac, Ismail Aghdam, obavijestio prije nekoliko dana policiju o nestanku kćerke, jer je nije bilo dva dana. Policajci su je pronašli kako spava u autu, te su naveli da je u “dobrom stanju”. On je znao da je Nasim bijesna jer je YouTube prestao plaćati njene objave, ali nije znao da ona ima oružje.

Jedan ranjeni muškarac u koga je pucala Nasim je u kritičnom stanju, dok su druge dvije žrtve napada, žene. Jedna je u teškom stanju, dok je druga stabilno.

(Bportal.ba/Agencije)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši