BiH Vijesti

Prognoza vremena za vikend: Još snijega, niske temperature, čist zrak

Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme, sa slabim snijegom u Krajini i sjevernoj Bosni. Više padavina u Bosni u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje. Tokom noći na nedjelju slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na visoravnima do -16°C, a na jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1°C. U Krajini i sjeveru Bosne do 2°C, a na jugu zemlje do 5°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Jutarnja temperatura zraka oko -10°C, a najviša dnevna oko -3°C.

U nedjelju, 6. januara, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Više padavina u jutarnjim satima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7°C.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!