BiH Vijesti

Prognoza vremena za narednih nekoliko dana: Danas u Bosni snijeg, u Hercegovini kiša i snijeg

U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 25 centimetara novog sniježnog pokrivača. Na krajnjem jugu se prognozira kiša koja bi od večernjih sati prešla u susnježicu ili snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Od sredine dana se očekuje jačanje vjetra sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -4 i 1°C, a najviša dnevna do 5°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na krajnjem jugu zemlje ujutro je moguć snijeg ili susnježica, a sredinom dana lokalno slaba kiša. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 6°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša u Hercegovini, a na planinama u Hercegovini slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C,a najviša dnevna temperatura zraka do 8°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne u drugoj polovini dana slaba kiša. Tokom cijelog dana jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Na planinama snijeg. Vjetar slab, sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu do 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 13°C.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši