BiH Vijesti

Prognoza vremena: Proljeće i jesen su se zamijenili, narednih dana kiša i grmljavina

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg. Krajem dana, i tokom večeri postupan prestanak padavina.

Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan zapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

U srijedu za 1. maj se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satim sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 3 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 14 do 19 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 2 do 9, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu od 17 do 20 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Posije podne, mjestimično sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 14 do 18, na jugu od 18 do 21 stepeni.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!