BiH Slider Slider Vijesti

Prof. dr. Sebija Izetbegović se družila sa građanima u centru Sarajeva

Generalna direktorica KCUS-a i kandidatkinja Stranke demokratske akcije na predstojećim Općim izborima prof. dr. Sebija Izetbegović danas je iskoristila pauzu na poslu za druženje sa građanima u centru Sarajevu. Štand SDA ispred Gradske tržnice bio je izuzetno posjećen, a mnogi prolaznici iskoristili su priliku kako bi se fotografisali sa prof. Izetbegović, ali i postavili joj pitanja.

Tako je jedna građanka, kako nam je kazala generalna direktorica KCUS-a, pitala kada će doći na operaciju koljena.

– Objasnila sam joj da čekamo da se uredi ugovor o ortopedskim pomagalima da bismo mogli kupiti proteze u Kliničkom centru. Mi smo tu da objasnimo građanima koja su njihova prava i koja KCUS ima ovlaštenje za nabave. Ortopedska pomagala moraju biti riješena uredbom Zavoda za zdravstveno osiguranje, da bi mi mogli krenuti u nabavku takvih pomgala. Kantonalno i federalno ministarstvo bi moralo raditi više na obavještavanju građana i bolesnika o njihovim pravima, ali istovremeno da pokrenu preventivne programe da građani ne dolaze u teškim fazama bolesti već da dolaze na vrijeme – rekla je Sebija Izetbegović.

Govoreći o očekivanjima od Općih izbora, kazala je da svi kandidati SDA odlično stoje među glasačima.

– Šefik Džaferović uvjerljivo vodi. Trudimo se i na ovaj način da se približimo građanima, da se upoznamo, da napravimo zajedničke fotografije i da im u direktnom razgovoru kažemo šta nudimo i po čemu je SDA najbolja. Čim sam ja na listi, smatram da je SDA najbolja i nudimo najbolje programe. Glas za SDA je glas za očuvanje BiH – naglasila je Izetbegović.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!