Pripadnici FUCZ-a uklonili ručnu bombu u Tešanjskoj ulici u Sarajevu

U ulici Tešanjska, u blizini Željezničke stanice u Sarajevu, prilikom uređenja javnih zelenih površina pronađena je ručna bomba.
59da1d64-da1c-4ac8-9270-70250a0a0a7e-bomba-sa-klix-700x402

FOTO: Vijesti.ba

U ulici Tešanjska, u blizini Željezničke stanice u Sarajevu, prilikom uređenja javnih zelenih površina pronađena je ručna bomba.

Tim Federalne uprave civilne zaštite za uništavanje eksplozivnih sredstava Sarajevo A je izašao na lice mjesta i uklonio bombu koja će sutra biti i uništena.

- Pretpostavljamo da je zaostala iz rata, jer je bila u prilično lošem stanju, korodirala. Međutim, na licu mjesta smo procijenili da je sigurna za transport te smo je izmjestili u kontejner za privremeno odlaganje eksplozivnih sredstava i sutra će biti uništena - kazao je Feni pripadnik FUCZ Sead Vrana.

Po njegovim riječima, pronašli su je građani, a do dolaska tima FUCZ-a lice mjesta su obezbjeđivali pripadnici Policijske uprave Centar.

Vrana kaže da je ručna bomba bila u neposrednoj blizini naseljene zgrade, pored samog prolaza, kuda su se ljudi svakodnevno kretali.

- Baš je bila na rizičnom mjestu i zbog toga smo po hitnom postupku izašli na teren i riješili situaciju - dodao je on.

(Bportal.ba/Fena)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>