Crna Hronika Crna Hronika

Prijedor: Provalio u kuću pa uzeo flašu piva i upalio TV

Četrdesetdvogodišnji O.A. iz prijedorskog mjesta Kozaruša optužen je da je provalio u jednu kuću, urezao dva natpisa na vratima, a zatim uzeo flašu piva te upalio TV.
Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Prijedoru je potvrdio optužnicu prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva, koja ovog muškarca tereti za narušavanje nepovredivosti stana.

“Optuženom se na teret stavlja da je 8. februara, između 14 i 16 časova, u mjestu Kozaruša, došao do kuće, vlasništvo M.R., koju koristi M.E., te nasilno otvorio zaključana ulazna vrata”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Dalje se dodaje da je O.A. na štoku vrata urezao natpis, a zatim nasilno otvorio i drvena vrata koja vode u hodnik kuće, na čijem štoku je takođe, sudeći po optužnici, urezao natpis.

“Odatle je kroz hodnik ušao u dnevni boravak, gdje je razbacao stvari te uzeo jednu flašu piva, upalio televizor i legao na ugaonu garnituru, gdje su ga zatekli policajci”, navodi se u optužnici.

U Krivičnom zakoniku Republike Srpske piše da će onaj ko prodre u tuđi stan ili druge zatvorene prostore ili se na zahtjev ovlaštenog lica odatle ne udalji, biti kažnjen novčano ili zatvorom do jedne godine.

(Bportal / Vijesti.ba / NN)

Podijeli na društvene mreže!