Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Preminuo teško ranjeni hrvatski vojnik u Afganistanu

Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta preminuo je u srijedu oko podneva od teških povreda zadobivenih tokom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, objavio je MORH na službenoj stranici.

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, J.B. rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga koji je nakon ranjavanja u Kabulu prebačen u američku bolnicu u Bagramu.

Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska izrazili su žaljenjei oštro su osudili napad. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je porodicu preminulog pripadnika Hrvatske vojske.

– U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, službenika Ministarstva odbrane i u svoje lično ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika porodice Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru – rekao je Damir Krstičević.

(Bportal.ba/24sata.hr)

Podijeli na društvene mreže!