Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Premijer Kantona Sarajevo potvrdio: Ubijen je pripadnik Federalne uprave policije!

U večernjim satima u Tarčinu kod Sarajeva iz vatrenog oružja ubijena je jedna osoba.

Prema nepotvrđenim informacijama ubijen je policijski službenik, pripadnik Federalne uprave policije, koji je radio na osiguranju objekta Suhodol. Međutim, iz Tužilaštva KS kazali su da to za sada ne mogu potvrditi.

– Za sada možemo samo potvrditi da je kod Tarčina pronađeno beživotno tijelo muškarca. Uskoro će početi uviđaj. U ovoj fazi ne možemo davati više informacija – kazala je za Fenu Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vijest da je ubijen policajac potvrdio je i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

– Sa komesarom i ministrom MUP-a na terenu. Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije – napisao je Forto na Facebooku.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica.

FUP-ov policajac je osiguravao strelište u Suhodolu, a ubica mu je nanio povrede vatrenim oružjem u predjelu ruku i glave. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

U toku je uviđaj kojim rukovodi tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

(Bportal.ba/SB/Klix/Foto:N1)

Podijeli na društvene mreže!