Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet

Premijer Australije Scott Morrison pogođen jajetom u glavu

Premijer Australije Scott Morrison bio je na meti napada tokom predizborne kampanje u gradu Alburyju. Morrisona je tokom konferencije za novinare jajetom u glavu pogodila ženska osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Morrison je boravio u gradu Alburyju u okviru kampanje za opće izbore u ovoj zemlji, koji će biti održani 18. maja. Tokom skupa koji je organizovala Nacionalna unija žena (CWA), jedna od prisutnih žena pogodila je Morrisona jajetom u glavu.

Riječ je o 25-ogodišnjoj ženi čiji identitet nije otkriven. Ona je Morrisona pogodila jajetom u glavu dok je držao konferenciju za novinare.

Obezbjeđenje je hitno intervenisalo, izvelo iz salona ženu koja je pogodila premijera i privelo je. Još uvijek nije potvrđeno koji su bili motivi njenog napada.

Saznaje se također kako je u gužvi koja je nastala nakon napada pala jedna starija žena, kojoj Morrison prišao, pomogao joj da ustane te je pitao da li je dobro.

“Moja zabrinutost vezana je za ženu koja je pala. Pomogao sam joj i zagrlio je”, napisao je Morrison na društvenim mrežama.

Lider opozicije Bill Shorten je izjavio kako je napad na Scotta Morrison predstavlja “strašno i sramno ponašanje”.

“Uvijek postoji dozvola za mirne proteste, ali ovakav pristup koji sadrži nasilje je neprihvatljiv”, poručio je Shorten.

(Bportal.ba/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!