Poznat iznos koji će osiguranje isplatiti Bingu za izgoreni objekat u Mostaru

Sarajevo osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu – tuzlanskom Bingo za izgoreni objekt u Mostaru.
bingo_mostar_pozar_dan_poslije_8-696x456

Krajem juna Bingu je isplaćen 1 milion maraka za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu. Do kraja avgusta ove godine Sarajevo osiguranje će avansno isplatiti 5.000.000 KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa nakon konačnog nalaza nadležnih tijela kako bi objekt Bingo Mostar bio stavljen u funkciju”, kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo osiguranja.

Krajem aprila ove godine u samo tri sata u potpunosti je izgorio veliki trgovački centar Bingo u Mostaru. Izgorjela je kompletna montažna zgrada i sve što se u njoj nalazilo.

Srećom, u požaru niko nije povrijeđen. Rezultati istrage o uzroku požara, pokazali su da ja vatru uzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla.

bingopozarjutro7

Ovaj tržni centar otvoren je 2011. godine i bio je veličine 2.500 metara kvadratnih, a zapošljavao je 100 radnika. Bingo je kasnije objavio kako radnici neće ostati bez plata i radnih mjesta, a u međuvremenu su počeli radovi na obnovi objekta.

(Bportal.ba/BH-index)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>