Poznat identitet svih stradalih u Kalesiji: Ljekari se još bore za život majke vozača golfa

Epilog stravične saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila u Tojšićima kod Kalesije je dvoje poginulih i šestero povrijeđenih. Svi povrijeđeni zadržani su na liječenju u tuzlanskom UKC-u, gdje se ljekari još bore za život jedne osobe.
nesreca-tojsici

U nesreći do koje je došlo oko 17 sati, učestvovala su dva automobila Škoda Fabia i VW Golf 3.

Kako saznajemo, u nesreći su poginuli Edina Islamović, koja je bila suvozačica u Golfu 3 i suvozač iz jedne Škode Fabije 15-godišnji Muhamed M.

U Golfu 3, kako nezvanično saznajemo, pored poginule Edine Islamović, bili su još njen suprug Miralem Islamović, koji je vozio automobil, njihovi maloljetni sin i kćerka, te Miralemova majka Fikreta.

Za volanom jedne Škode Fabije bio je Senaid Mešanović, čiji je 15-godišnji sin poginuo.

Drugu Škodu Fabiju, koja je završila na krovu, vozio je Miralem Majdanović, koji je također povrijeđen.

U UKC-u pšortal Faktor saznaj da je u najtežem stanju povrijeđena Fikreta Islamović, koja je smještena u Jedinicu intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

Povrijeđeni dječak nalazi se na Klinici za dječije bolesti, tačnije na Odjelu dječije hirurgije, dok je njegova sestra prebačena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Miralem Islamović, Senaid Mešanović i Miralem Majdanović, vozači tri automobila koja su učestvovala u nesreći, smješteni su na Odjelu opće hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, svi su u stabilnom stanju, ali će biti zadržani na liječenju.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>