Potraga za bjeguncem Sejfovićem u Visokom, uhapšena jedna osoba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su jedno lice na području sela Grajani kod Visokog, u okviru traganja za Amelom Sejfovićem koji je 3. septembra pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.
600_150489300915045444181504454054_sejfović_

Portparol SIPA-e Kristina Jozić izjavila je da pripadnici ove agencije pružaju pomoć kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno je da je jedno lice uhapšeno i da se akcija privodi kraju. U okviru akcije uhapšena je osoba inicijala A. Č. iz Visokog.

Prema riječima očevidaca, veliki broj naoružanih policijskih službenika opkolio je ovo mjesto, te pretraživao predio prekriven šumom.

“Prilikom pretrage ovog terena pronađene su stvari za koje se sumnja da pripadaju Amelu Sejfoviću”, rekla je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

(Bportal.ba/Fokus.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>