Crna Hronika Crna Hronika

Potraga u toku: Nestala Šemsa Katana, ako ste je vidjeli prijavite policiji

Federalna uprava civilne zaštite započela je jutros potragu za starijom ženskom osobom čiji nestanak je policiji jučer prijavila porodica.

Nestala je Šemsa Katana koja je posljednji put viđena jučer na Dobrinji u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

– Potraga kojom rukovodi FUCZ i u kojoj je u ovom momentu uključeno oko 50 pripadnika FUCZ, sa dva potražna psa, pripadnici PS Novi Grad Sarajevo, CZ Novi Grad Sarajevo, GSS u BiH – stanica Novi Grad Sarajevo i članovi porodice, odvija se na području općina Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo i Ilidža a jedan potražni tim upućen je i na područje RS-a u Istočno Sarajevo o čemu je upoznata i PU Istočno Sarajevo – saopćeno je iz FUCZ.

Plakati sa fotografijom i informacijama, te brojevima telefona na koji građani mogu pozvati u slučaju da imaju informacije o nestaloj osobi poljepljeni su na više lokacija na području Grada Sarajeva, posebno na mjestima gdje ih može vidjeti veći broj ljudi, na tržnim centrima, po autobuskim i tramvajskim stajalištima…

Provjeravaju se starački domovi, domovi zdravlja i bolnice. Mole se svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi ili su istu vidjeli da obavijeste najbližu policijsku stanicu.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!