Fudbal Slider Slider Sport

Posljednje riječi fudbalera čiji je avion nestao: “Avion kao da će se raspasti, ako se ne javim u narednih sat vremena…”

Ušao sam u avion koji izgleda kao da će se raspasti, dio je posljednje glasovne poruke koju je argentinski fudbaler Emiliano Sala (28) poslao svojim prijateljima, piše L'Equipe.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao. Sala je bio u avionu koji je poletio iz Nantesa u Cardiff, a koji je u ponedjeljak nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U avionu je osim napadača bio još samo pilot.

– Idem u Cardiff. Sutra ću već trenirati s novim suigračima. Ako vam se ne javim za sat – sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži… Bojim se – posljednja je poruka Argentinca. Emiliano Sala je prije nekoliko dana prešao u Cardiff u transferu vrijednom 17 miliona eura, a u Wales je letio privatnim avionom predsjednika svog novog kluba.

U Nantesu ga je trenirao Vahid Halilhodžić koji je za Slobodnu Bosnu potvrdio da je Argentinac u ponedjeljak bio u klubu i prije puta se oprostio od suigrača.

Nestali avion tražili su u ponedjeljak do 2 ujutro, potraga je morala biti prekinuta zbog lošeg vremena, a nastavila se ujutro. Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod koji su pregledali 1600 km2 područja za koje vjeruju da je avion nestao.

– Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo netko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Jednostavno ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati s radara. Uopće nije bilo radio komunikacije između pilota i tornja. Samo je nestao – rekao je istražitelj John Fitzgerald.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!