Regija i Svijet Svijet

Poruke djece prije pogibije u požaru u Rusiji: “Tetice, reci porodici da ih volim”

Službenici su potvrdili da je u ogromnom požaru, koji je progutao šoping centar u Kemerovu, poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da su još deseci djece, koji se vode kao nestali, poginuli u požaru koji je buknuo u nedjelju i zahvatio oko 1600 metara kvadratnih površine.

Požar je doveden pod kontrolu nakon više od 17 sati borbe vatrogasaca i pokrenuta je istraga uzroka. Ruske vlasti objavile su da su uhapšene četiri osobe, a tragaju za vlasnikom šoping centra.

Porodice i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama te mole za informacije o nestalima. Vatra je prema prvim informacijama buknula u kino dvorani na gornjem spratu zgrade u kojoj su se nalazile većinom porodice s djecom.
Sergej Moskalenko (11) završio je u komi nakon što je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.

1000_1522055579kemerovo2jpg

Maria Moroz (13), koja se nalazila u kinu za vrijeme požara, poslala je rođaku poruku: “U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene”.

Strahuje se da je i Maria poginula.

Među djecom koja se vode kao nestala je i razred od osam djevojčica u dobi od 11 i 12 godina. Jedna od djevojčica, Viktoria Počankina, uputila je poziv svojoj teti usred požara:

“Vrata su blokirana. Ne mogu izaći, ne mogu disati. Tetice, reci cijeloj porodici da ih volim. Reci mami da sam ju voljela…”.

regram @lanalo_1 Repost from @kuzbass_news @TopRankRepost #TopRankRepost Внутри горящего торгового центра в одном из туалетов на втором этаже спрятались несколько человек. Они заложили щели в дверях мокрыми полотенцами. Люди звонят в МЧС и просят их спасти. ⠀ Сколько их там всего, а также сколько они смогут еще продержаться, неизвестно. Пожарные пытаются пройти к ним через дым. ⠀ Фото: Родственники не могут их найти, если вы что-то видели звоните на телефон горячей линии: 8(3842)58-23-33 #кемерово #кузбасс #зимняявишня

A post shared by @ oksanakistarova on

(Bportal.ba/Index.hr)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši