Policija iskoristila trik iz Simpsonovih da uhvati kriminalce

Policija iz Južnog Yorkshirea u Velikoj Britaniji je u ime lažne kompanije slala praznične kartice osumnjičenim osobama, obećavajući pakete s besplatnim vinom, šampanjcem, božićnim pudingom i brojnim drugim poslasticama.
Untisimpsonovi

Genijalan plan policije doveo je do hapšenja 21 osobe, piše Independent.

Ukoliko žele ove bogate besplatne pakete, sve što "sretni dobitnici" treba da urade jeste da navedu željeni datum isporuke na kućnu adresu, napisala je policija na prazničnim karticama.

Nakon što su povjerovali u ovu prevaru, ljude su ispred kuće umjesto kombija sačekali policijski automobili.

Za dva dana uhapšen je 21 kriminalac. Oni su traženi zbog krađe, različitih napada, prevara, seksualnog uznemiravanja, vožnje u pijanom stanju, opasne vožnje i optužbi u vezi s drogom.

Oduzeto je nekoliko vozačkih dozvola, nekoliko ljudi je završilo iza rešetaka, a ostali su primorani da plate novčanu kaznu.

Ljubitelji popularne animirane američke serije Simpsonovi smatraju da ova taktika prilično podsjeća na onu kojom se poslužio šerif Vigam koji je kriminalce naveo da pomisle da će dobiti besplatan motorni čamac.

Na ponudu je nasjeo Homer koji je dobio kaznu za neplaćen parking.

(Bportal.ba/Klix)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>