Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Policija čeka priliku da ga uhapsi: Hasanbašić se skriva u minskom polju na Ozrenu

Ova informacija potvrđen je za Faktor iz Policijske uprave Doboj i MUP-a ZDK. Iz policije su dodali da je lokacija na kojoj se nalazi nenaseljenja i da je okružen gustom šumom.

Policija je jučer nakon višesatne potjere za Hasanbašićem u blizu Rajčeva pronašla napušteno vozilo “škoda octavia”, koje je koristio u bjekstvu.

Hasanbašić je u petak u dobojskom naselju Orašje pištoljem zapucao na dvojicu policajaca, a zatim se s njima fizički obračunao, da bi onda pobjegao te oteo taksi vozilo, kojim je izbjegao i policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i umakao ka Maglaju.

Prema riječima očevidaca, Hasanbašić je, zajedno sa sugrađaninom Benjaminom Ćosovićem (22), bio u Orašju oko 12.08 i tu ih je zaustavila policija u kontroli, a spominje se da su kod sebe imali drogu, pišu Nezavisne.

Vjerovatno zato što je i odranije na potjernici, Hasanbašić je znao šta ga čeka, pa je izvadio pištolj, te počeo da puca ka policajcima, koji su uzvratili vatru, s tim što ni na jednoj suprotstavljenoj strani nije bilo ranjenih.

Kada je pucnjava prestala, dvojica Tešnjaka fizički su napala policajce, tako da je jedan od policajaca u tom obračunu teže povrijeđen.

Ipak, čuvari reda uspjeli su uhvatiti Ćosovića, ali ne i Hasanbašića, koji je pobjegao iz Raške ulice, gdje se okršaj dogodio.

Potom je nešto kasnije ušao u taksi, u kojem je bio i taksista, i kojim je počeo da bježi iz grada, ne mareći što se na mostu nalazi policijska patrola.

– Patrola policije bila je zaustavila golf u kojem su se nalazili neki momci, a on je naišao u taksi vozilu, i kada ja vidio policajce, zapucao je i na njih, a za to vrijeme je taksista iskočio iz auta. Bukvalno im je pobjegao ispred nosa – ispričao je za Nezavisne očevidac ove drame, ne želeći da mu se pominje ime.

Za bjeguncem su krenuli i pripadnici Specijalne jedinica MUP-a RS, koji su se mostom preko rijeke Bosne ka izlazu iz Doboja kretali starim putem ka Maglaju, preko prigradskih naselja Ševarlije i Pridjel. Doboj je u petak nadlijetao i helikopter.

Inače, nakon pucnjave, koja se dogodila oko podneva, u blizini stadiona NK Plane, policija je blokirala sve izlaze iz grada, a pojačano je i prisustvo federalne policije u naseljima Karuše i Mravići, na granici sa Dobojem.

Nezvanično, Hasanbašić je u prvom okršaju s policijom poslije pucnjave izašao iz vozila i pištoljem u glavu udario policajca. U obračun s policijom se uključio i Ćosović, koji je zatim uhapšen, dok je Hasanbašić još u bjekstvu.

Zanimljivo je da je u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” prvo dovezen Ćosović u pratnji policije, te da su mu konstatovane lakše povrede glave, koje su hirurški zbrinute, ali je on zadržan na liječenju.

– Nakon te osobe došao je povrijeđeni policajac na službenoj dužnosti. Kod njega se radi o teškim tjelesnim povredama, koje su zbrinute u prijemnoj hirurškoj ambulanti. U pitanju je povreda šake i zuba – izjavio je Igor Nović, dežurni hirurg, te je dodao da će povrijeđeni policajac biti pušten na kućno liječenje.

Prema nepotvrđenim informacijama, Hasanbašić je policajca udario u lijevu jagodičnu kost, te mu polomio gornju vilicu i nanio mu povredu lijeve ruke.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši