BiH Vijesti Vijesti

Pogledajte prognozu vremena za narednih nekoliko dana

U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše u Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka na jugu do 17°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak potpuno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se prognozira u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jačanje juga u noći na ponedjeljak kada se većinom očekuju jaki udari do 60 km/h. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne tokom noći su mogući i olujni udari juga od 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 19°C.

U ponedjeljak u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno s kišom, prognozirane padavine do 50 litara kiše po metru četvornome. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stupnjeva Celzijusa.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši