BiH Vijesti

Podrška Grada Sarajeva udruženjima djece i osoba s poteškoćama u razvoju

Grad Sarajevo godinama finansijski pomaže i podržava udruženja koja se bave edukacijom i osnaživanjem djece s poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.

Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, danas je potpisao ugovore s Ines Kavalec i Dževidom Sulejmanović, predsjednicama Udruženja “Dajte nam šansu” i “Budućnost”, kojima su za njihove projekte dodijeljena planirana i odobrena sredstva iz ovogodišnjeg Budžeta Grada Sarajeva.

– Naša je obaveza podržavati rad udruženja koja svojim aktivnostima pokušavaju prevazići sve barijere i omogućiti djetetu i osobi s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama kvalitetan i sadržajan život. Šira društvena zajednica i svi mi, pojedinci – moramo pozitivno djelovati u pravcu stvaranja okruženja u kojem će svi imati jednake mogućnosti bez obzira na različite sposobnosti – istaknuo je Skaka.

Predsjednice udruženja “Dajte nam šansu” i “Budućnost” zahvalile su Gradu Sarajevu na kontinuiranoj podršci, s ciljem unapređenja stručne i druge potrebne pomoći kako bi djeca s poteškoćama i njihove porodice imale bolju i sigurniju budućnost, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(Bportal / Vijesti.ba / FENA )

Podijeli na društvene mreže!