BiH Vijesti Vijesti

Počinje sa radom Čovićeva Televizija Herceg Bosna

Nepune dvije sedmice nakon toga, na hercegovačkim portalima se pojavlju informacije da “kupovinom TV Kiš-a, RTV Herceg Bosna od prije nekoliko dana osim na radijskim frekvencijama može emitovati i na televizijskim”.

“Rezultat je ovo višemjesečnih napora. U sklopu spomenutog projekta, kako se saznaje iz dobro obavještenih izvora, pri kraju je preuređenje nekadašnjih prostorija Radio Herceg Bosna u Mostaru koje bi od sada trebalo da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emititovanje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka”, navodi lokalni portal Kamenjar, prenose, kako se navode, portali bliski HDZ-u BiH.

Navodi se i da je ovim ispunjeno obećanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

“Ova televizija, pokrenuta u okviru Radiotelevizije Herceg Bosne, trebala bi da ima bolju budućnost u odnosu na ranije pokretane ‘javne televizije’ koje nisu uspjele zbog različitih razloga. Za nadati je se da će hrvatsko društvo u BiH imati snage da podupre ovu javnu radioteleviziju i još neke druge ustanove od javnoga značenja za Hrvate u BiH”, dodaje portal Kamenjar.

Radio Sarajevo podjseća da je nepuna dva mjeseca uoči Opštih izbora u BiH, Radio-televizija Herceg-Bosne kupila od “Stanić grupe” Televiziju KIŠ.

Inače, Stanići su TV KIŠ kupili 2014. godine s namjerom da ozbiljno participiraju na medijskom tržištu BiH i regiona.

Čak su premjestili sjedište iz Kiseljaka u Sarajevo, ali su, očito, izgubili interes za taj biznis.

(Bportal / NN / SB)

Podijeli na društvene mreže!