Crna Hronika Crna Hronika

Po Interpolovoj potjernici: U Orašju uhapšen odbjegli Holanđanin

Istog dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Štokholma, uhapšen je 33-godišnji državljanin BiH, jer je kontrolom putne isprave utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog upućivanje na izdržavanje kazne zatvora, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Policijski službenici JGP Bijeljina su kontrolom Audija, registarskih oznaka SR Njemačke, prilikom izlaska iz BiH na MGP Rača utvrdili da je vozač predočio falsifikovanu vozačku dozvolu Republike Srbije.

Protiv državljanina BiH K. A. (1984.), Okružnom tužilaštvu u Bijeljini bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranje isprave. Falsificirana vozačka dozvola privremeno je oduzeta.

Pripadnici JGP Velika Kladuša će, također, protiv državljanina BiH D. S. (1869.) Tužilaštvu BiH dostaviti izvještaje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba.

Naime, službenici su operativnim radom utvrdili da je D. S. pokušao nezakonito prebaciti šest državljana Sirije iz BiH u Republiku Hrvatsku, navodi se u saopćenju

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši