Plenković doputovao u dvodnevnu radnu posjetu Mostaru

Premijer Republike Hrvatske doputovao je u dvodnevnu posjetu našoj zemlji u sklopu koje će se susresti s vodećim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH, rukovodstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH te udruženjima branitelja,

Po samom dolasku u grad na Neretvi, Plenković se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, nakon čega su zapalili svijeće i položili cvijeće na spomen obilježju poginulim borcima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Plenković je naglasio kako je stigao u Mostar da bi razgovarao sa predstavnicima hrvatskog naroda u BiH i razmotrio okolnosti nakon presude Haškog suda.

- Došao sam vidjeti kakvo je raspoloženje među boračkim udruženjima i političkim vodstvom nakon presude Haškog tribunala. Također sam došao da vidimo na koji način Hrvatska može pomoći BiH i u pogledu saradnje između dvije države, jačanja konstitutivnosti Hrvata u BiH i zaštiti njihovih prava - kazao je Plenković.

Također je istaknuo da Hrvatska stoji uz BiH kojoj predstoje izbori iduće godine.

- Učinit ćemo sve da Hrvati ovdje dugoročno budu ravnopravan narod. Da se poštuje jednakopravnost između tri naroda - istaknuo je Plenković.

Čović je zahvalio Plenkoviću na dolasku u Mostar, te poručio kako će kroz ova dva dana razgovarati o presudi Haškog tribunala i brojnim drugim otvorenim pitanjima.

Sutra će se Plenković sastati s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, a kako je najavljeno sastanak će se održati s početkom u 9 sati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

(Bportal.ba/Faktor/AA)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>