Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Pismo roditelja djece koja pohađaju JU „Naše dijete“ Tuzla: Želimo predstave iz BiH, a ne iz druge države

Redakciji našeg portala obratili su se roditelji čija djeca pohađaju JU „Naše dijete“ Tuzla, a koji su zgroženi činjenicom da su za izvođenje novogodišnje predstave za njihove mališane angažovani „profesionalni glumci“ iz Novog Sada.

Nezadovoljni roditelji ističu kako pored toliko naših bosanskohercegovačkih pozorišta, pozorišta mladih, te studenata na Akademiji scenskih umjestnosti, oni plaćaju neke “profesionalne glumce” iz druge države!

Jedan od roditelja koji se javno, u fb grupi Dobro jutro gradonačelniče, obratio rukovodstvu JU „Naše dijete“ Tuzla ali i gradonačelniku Jasminu Imamoviću, ističe kako je apsurdna situacija da obdanište „Sunčica“ (koje pripada JU „Naše dijete“ Tuzla) pohađa i dijete čiji je otac glumac Narodnog pozorišta Tuzla.

„Finansirate ih našim parama iz budžeta, a onda nam servirate glumce iz druge države. Iskreno se nadam da ćete odustati od ove ideje, to jeste da ćete direktorici koju ste Vi postavili na to mjesto objasniti da je to nepromišljen potez.

Ja kao građanin ove nam domovine nemam ništa protiv naših komšija, susjeda i svih dobrih ljudi…ali se iskreno nadam da ćete otkazati ovu predstavu i sve buduće slične, jer ako išta imamo, IMAMO DOBRIH GLUMACA… Svako dobro gradonačelniče!!“ navodi se između ostalog u fb statusu Muamera Alić Partić.

Kako nam je kazao on se i lično obratio koordinatorici u obdaništu „Sunčica“ koja ga je uvjeravala da će „profesionalni glumci“ iz Novog Sada predstavu za tuzlanske mališane odraditi besplatno, uprkos činjenici da se ista naplaćuje 3 KM.

Nezadovoljni roditelji zahtjevaju od direktorice Sanje Karić i gradonačelnika Jasmina Imamovića da se predstava otkaže.

Želeći čuti i stav menadžmenta uputili smo mail i na adresu JU „Naše dijete“ ali još uvijek nikakv odgovor nismo dobili.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!