Crna Hronika Crna Hronika

Pet uhapšenih u akciji “City” predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, pet osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva “City” predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Oni se sumnjiče za krivična djela navođenje na prostituciju, nedozovljenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih dorga i nedozvoljeno držanje oružja, dok se policijski službenik MUP-a KS sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja”, kazala je portparolka Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić.

Osumnjičeni će u nadležnosti tužilaštva biti zadržani 24 sata. U tom zakonskom roku, postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor.

“Inače, prvoosumnjičeni Jusufi Ramel tereti se da je od polovice 2017. godine organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno, sumnjiče se i za trgovinu narkoticima. Policijski službenik osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile pri činjenju krivičnih djela”; navela je Bavčić.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedena krivična djela, uhapšeni su R. J. (rođen 1989. godine u Prizrenu), N. J. (rođena 1995. godine u Sarajevu), E. Š. (rođen 1990. godine u Sarajevu), A. K. (rođen 1994. godine u Tuzli) i F. H. (rođen 1972. godine u Han Pijesku), svi nastanjeni u Sarajevu.

(Bportal.ba/N1)

Podijeli na društvene mreže!