Otkriven povod Tanjugovih laži: Vučić komentarisao izjavu Bakira Izetbegovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posljedicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način.
aleksandar-vucic-63ae4e0394cdcea63e30b3bcdb54781f_view_article_new

"Riječ je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posljedicama, mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda. Mi ćemo to da sagledamo iz svih uglova i pronaći ćemo najbolji odgovor za Srbiju", rekao je Vučić.

U jučer objavljenom intervjuu za DW Izetbegović je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Vučić je danas rekao da će Srbija tek odlučiti šta će biti njen odgovor na ove izjave i podsjetio da je za četvrtak zakazana sednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

On je rekao da Izetbegovićev intervju DW "donosi brojne promjene u dugoročnom smislu".

"Mnogo toga se promijenilo nakon tog intervjua, i nije samo priča o tome da se nada priznanju Kosova... i to da se teritorijalni integritet BiH brani ratom a da Srbija treba da ga isporuči uz šolkjicu kafe i ratluk... Riječ je i o drugim dijelovima naše teritorije da se neko miješa u naše unutrašnje odnose, a za to nema nikakav osnov", kazao je Vučić posle susreta za članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

Istakao je, odgovarajući na pitanja novinara, da ne bi u ovom trenutku da govori o tome kakav će biti srpski odgovor, da je potrebno da prođe nekoliko dana, ali je i primijetio da je kojim slučajem on dao takvu izjavu - već bi "nam cijeli svijet pao na glavu".

- Šta bi bilo da sam izgovorio da RS treba da bude nezavisna, otjerali bi me u Hag u roku od 15 dana - rekao je Vučić.

(Bportal.ba/N1)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>