Regija Regija i Svijet Regija i Svijet Slider Slider

Otkriven identitet šestostrukog ubice u Zagrebu, poznata i imena žrtava

U Novom Zagrebu u kući u Cimermanovoj ulici, u naselju Kajzerica, se sinoć nešto prije 21:30 dogodilo šesterostruko ubistvo. Ubijeno je šest osoba. Preživjela je samo sedmomjesečna beba koja nije povrijeđena, doznalo se od policije.

Među ubijenima su dvojica muškaraca, tri žene i desetogodišnje dijete. To je službena informacija policije, a ranije se govorilo o četvero ubijene djece.

Kako piše Jutarnji list, ubica se zove Igor Nađ. Taksi vozilo Škoda Octavia koje je vozio pronađeno je pokraj naizgled napuštene zgrade s grafitima na području Brezovice.

Kako javlja RTL, ubijene su sestre Maja i Josipa T., a 10-godišnjak je najvjerovatnije bio Majin sin. Maja bi za osam dana slavila 35. rođendan. Beba koja je pronađena nepovrijeđena na poprištu zločina dijete je ubiice koji je počinio samoubistvo, saznaje Jutarnji.

Igor Nađ se nakon masakra dao u bijeg, a policija je nakon višesatne potrage u petak nešto poslije 4 sata ujutro potvrdila da je lociran na području Brezovice gdje je prilikom hapšenja počinio samoubistvo.

Zasad nema detalja o okolnostima u kojima je okončana potjera, u koju su bile uključene brojne policijske snage, a zbog koje su neki od ključnih punktova u hrvatskoj metropoli bili pod strogim kontrolama službenika naoružanih dugim cijevima.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!