BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Otac razgovarao sa Selmirom Mašetovićem: Dobro je i zdravo

Telefonski kontakt između Huseina i Selmira ostvaren je nakon što je generalni konzul BiH u Turskoj posjetio ovog bh. studenta iz Gradačca koji se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici u Ušaku.

“Selmir je dobro i zdravo. Kaže da nema primjedbe na uslove u pritvorskoj jedinici. I ranije je tražio dozvolu za pozive, ali mu je to tek danas omogućeno. Postoje ispitivanja o tome da li je bilo zloupotreba na njegovo ime, ali nema govora o njegovoj umiješanosti. Druge detalje ne znam”, rekao je Husein.

On je istakao da će Selmirov advokat tokom dana ili sutra posjetiti ovog studenta, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju.

Kada je u pitanju odnos institucija BiH, Husein kaže da se se protekla tri dana ažurnije počele baviti slučajem hapšenja njegovog sina Selmira, što je prouzrokovalo pozitivne efekte.

“No, na početku je slučaj bio zataškan. Građani i mediji pokušali su ih animirati da je riječ o ozbiljnom slučaju, da je nevino dijete pritovreno. Mogle su institucije biti ažurnije kako bi se ovaj slučaj što prije riješio”, naglasio je Husein.

Podsjetimo, turske snage sigurnosti uhapsile su 22. maja studenta Selmira Mašetovića iz Gradačca zbog sumnje da je pripadnik pokreta Fetullaha Gulena.

Mašetović se zajedno sa još nekolicinom drugih osoba tereti da je povezan s pokretom Gulena za kojeg Ankara tvrdi da je organizator vojnog puča u Turskoj u julu 2016. godine. On je uhapšen zajedno s jednim studentom iz Kine u zapadnoj turskoj provinciji Usak.

Mašetović je rođen 19. septembra 1994. godine u Donjoj Međeđi, a prebivalište mu je u Gradačcu.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši