Crna Hronika Crna Hronika

Otac nestalog Amara Ramića moli za pomoć: Doslovno nismo makli s mjesta

Podsjećamo, Amar je iz stana u tuzlanskom naselju Brčanska Malta izašao 2. maja oko 16.20 sati. Porodici je rekao da ide do grada.

Mladić visok skoro dva metra na sebi je tada imao tamno sive duboke “adidas” patike, crnu majicu, donji dio crne trenerke, ruksak i gornji dio crne trenerke, koju je u trenutku napuštanja zgrade nosio preko ruke. Njegov izlazak i stana zabilježila je i nadzorna kamera.

– Prestali su pozivi i poruke, novih informacija nema i ponovo želim poručiti svima koji bi mogli imati bilo kakvu informaciju da se jave. Očajni smo. Doslovno nismo makli s mjesta – rekao je za Faktor Mehmed Ramić, otac nestalog Amara.

Potraga za mladićem još uvijek traje smanjenim intenzitetom, jer nema tragova koji bi mogli animirati istražitelje.

– Jedan naš tim je na području Tuzlanskog kantona i prikupljaju informacije. U posljednje vrijeme nismo došli ni do jedne relevantne informacije, ali nećemo odustati. U kontaktu smo s prodicom i policijom i bilo kakva informacija da se pojavi naš tim će raditi provjeru – kaže Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite.

On ističe da protraga neće biti okončana sve dok se ne dođe do nekog konkretnog rezultata.

Porodica apelira na sve one koji imaju neku informaciju da odmah kontaktiraju Amarovog oca Mehmeda na broj telefona 061/163-987 ili da posjete najbližu policijsku stanicu.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši