BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Osmanović: Ne može niko imati privatne ministre, poslanike, direktore

– Na kraju krajeva, sam postupak gospodina Kukića da sruši Vladu TK-a mimo stavova Predsjedništva SDA i svih drugih organa to najbolje potvrđuje. To su poslanici iz reda SDA koji su poslušali Kukića, a ne zvanično Predsjedništvo SDA. To na direktan način potvrđuje tezu o privatiziranju – kazao je Osmanović.

Po njegovim riječima, to što je Predsjedništvo SDA prepoznalo tu pojavu kao lošu za stranku je rezultiralo jednoglasnom porukom da se sa takvom praksom prekine.

– Ne može niko imati privatne ministre, poslanike, privatne direktore u javnim preduzećima pod plaštom SDA, a da on lično svojom voljom i na svojim interesima njima upravlja – rekao je Osmanović.

Upitan koji su to interesi u konačnici, naveo je kontroliranje budžeta, zapošljavanja u svim sektorima Kantona, “što je javna tajna”.

Poručuje da “SDA nema šta da popusti”.

– Predsjednik Izetbegović je prekjučer jasno kazao da je odluka da se raščisti sa takvim pojavama konačna i da su svi organi stranke i svi ljudi u vrhu stranke i oni na terenu opredijeljeni da se s ovom praksom prekine. Nema govora o popuštanju. Te prakse se moraju prekinuti. Niko ne može biti iznad stranke, ucijeniti stranku, kako je to Kukić uradio kada njegov poslanik Demirović iz Banovića u Parlamentu BiH nije došao da glasa za akcize. A samo je jedan glas trebao – rekao je, između ostalog, Osmanović za Oslobođenje.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši