Fudbal Sport Sport

Osim: Cilj je izboriti Evropu

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 29. kola, a fudbaleri Željezničara gostuju neugodnoj ekipi Radnika iz Bijeljine.

Željezničar je jutros otputovao u Bijeljinu gdje će ekipa biti u karentenu do meča koji će biti odigran u nedjelju, 24. februara, a trener “plavih” Amar Osim se nada dobrom pristupu njegovih fudbalera koji bi im donio pobjedu na otvorenju proljetnog dijela sezone.

– Znamo da uslovi neće biti kao u Antaliji, ali najvažniji je pristup igrača. Ako bude na nivou kao na pripremama možemo se nadati dobrom rezultatu. Teren i vrijeme utiču na taktiku. Znamo za šta smo se spremali i kakvi nas tereni očekuju svaku drugu utakmicu – rekao je Osim.

Ističe da će polusezonu započeti igrači koji su završili jesenji dio Premijer lige BiH, a da će igrači koji nisu potpuno spremni postepeno dobijati veću minutažu, te da je cilj Željezničara do kraja takmičenja izboriti mjesto koje donosi nastup u Evropi.

– Počet će igrači koji su zdravi i spremni, a novi igrači koji nisu u formi će dobijati manje minutaže. Nadam se da će vremenom moći dati više. Zaostatak za Sarajevom je prevelik tako da ne razmišljamo da se umješamo u borbu za titulu. Naš cilj je Evropa, jer to je bitan vid finansiranja naših klubova. Željo je u zadnjih desetak godina samo jedanput promašio evropska takmičenja i ako bi se to desilo ovoga puta, bio bi velik udarac za nas. Neće biti lako ali vjerujem da možemo u tome uspjeti – zaključio je Osim.

Igrač Željezničara Sinan Ramović naglašava da igrači Željezničara nipošto ne smiju potcijeniti protivnika.

– Ekipa Radnika je uvijek neugodna. Promijenili su dosta igrača, ali sigurno je da ih ne smijemo potcijeniti. Ako prenesemo dobre igre sa priprema nećemo imati problema, a mislim da moramo dobro započeti drugi dio sezone – izjavio je Ramović i dodao da se u potpunosti oporavio od povrede.

Utakmica Radnik – Željezničar će biti odigrana u nedjelju, 24. februara u 14.30 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.

(Bportal / FENA)

Podijeli na društvene mreže!