BiH Izdvojeno Izdvojeno Vijesti

Osam općinskih vijećnika i jedan kantonalni zastupnik u SBK napustili SBB

Ovu informaciju potvrdio nam je Jasmin Kasumović, član Kantonalnog odbora SBB-a u Srednjobosanskom kantonu (SBK), član Općinskog odbora SBB-a Travnik i vijećnik u Općinskom vijeću Općine Travnik.

Osam vijećnika i jedan kantonalni zastupnik u saopćenju za javnost navode da postoji više razloga za ovakvo postupanje.

Kao prvi razlog naveden je netransparentan rad predsjednika KO SBB SBK Almira Švage. Njega su optužili da ne poštuje odluke Kantonalnog odbora SBB SBK, općinskih odbora SBB SBK (a posebno odluku najvećeg OO SBB Travnik), kao ni predsjednika SBB BiH.

“Nemogućnost, ignorisanje i opstrukcija komunikacije sa Cenralom stranke u Sarajevu i prekrivanje istih problema dovelo je do ovakvih posljedica. Ovom odlukom SBB SBK je ostao bez klubova vijećnika u Travniku i Donjem Vakufu, gdje su do sada ostvarivali najbolje rezultate u SBK”, piše u saopćenju.

Navode još da se stiče dojam da najuže rukovodstvo SBB SBK, na čelu s Almirom Švagom, svjesno ruši stranku SBB u SBK i to iz ličnih interesa i svojim djelovanjem doprinosi odlasku uglednih članova iz stranke i da rade u korist drugih stranaka.

U protekla dva mjeseca stranku su napustili: Zulfo Purić (potpredsjednik KO SBB SBK, član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Jasmin Kasumović (član KO SBK, član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Nihad Poparić (član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Armin Kurbegović ( član KO SBB SBK, potpredsjednik OO SBB Bugojno i vijećnik u OV Bugojno), Naser Rujanac (predsjedavajući OV Donji Vakuf), Hamid Magrdžija (vijećnik OV Donji Vakuf), Zahid Korugić (vijećnik OV Donji Vakuf), Sado Vrco (vijećnik OV Donji Vakuf) i Muhamed Hodžić (kantonalni zastupnik u Skupštini SBK).

“Ovim činom želimo skrenuti pažnju našim biračima da više ne podržavamo ovu opciju zbog navedenih razloga”, piše u saopćenju za javnost.

(Bportal/Klix)

Podijeli na društvene mreže!