Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Opsadno stanje: Helikopter nadlijeće Glamočane, policija na tragu i drugom ubici?

U Glamočanima kod Banje Luke od sinoć vlada opsadno stanje, nakon pucnjave u kojoj su ubijeni poznati privrednik Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, te Željko Kovačević, jedan od napadača.

Policija na mjestu ubistva naoružana je dugim cijevima, a od jutros su na terenu raspoređeni i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, koji tragaju za najmanje jednom osobom, koja se nakon ubistva udaljila s mjesta događaja, piše Faktor.

Cijelo područje nadlijeće i helikopter, a na mjestu događaja su i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kao i direktor Policije RS-a Darko Ćulum.

Istragu provode pripadnici Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS-a.

Prvi, nezvanični podaci govore da su ubice najvjerovatnije duže vremena pratile Krunićevo kretanje. On je posljednjih dana živio na svom imanju sa porodicom, jer je renovirao stan u Banjoj Luci.

Prema istim, nepotvrđenim informacijama, na mjesto zločina ubice su došle pješke, te napravile sačekušu na makadamskom putu. Navodno su zapucali sa dvije strane. Sumnja se i da ih je nedaleko odatle u vozilu čekala treća osoba.

Banjalučka ATV je javila da je policija na tragu drugom napadaču. Tragovi navodno upućuju da je riječ o muškarcu koji je od ranije poznat policiji, te da je nekoliko puta hapšen.

Ubijeni Krunić je bio jedan od najbogatijih Banjalučana i vlasnik najveće firme u BiH za osiguranje objekata i lica Sector Security, te još nekoliko firmi. Poznat je bio i kao biznismen koji nije bio blizak vladajućoj strukturi u RS-u.

Spekuliše se da bi se u ovom slučaju moglo raditi o naručenom, odnosno plaćenom ubistvu, s obzirom na to da se Krunić ranije ni na koji način nije povezivao sa ubijenim napadačem Kovačevićem.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!