Crna Hronika Crna Hronika

Općinski sud Sarajevo: Dakiću određen jednomjesečni pritvor

Općinski sud Sarajevo (OSS) je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, odredio jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću, koji se sumnjiči za krivična djela – teška krađa i sprečavanje dokazivanja, potvrdila je Feni njegova advokatica Belma Balijagić Džuho.

Dakić je uhapšen u ponedjeljak na području Rogatice, a u utorak predan u nadležnost Tužilaštva KS, gdje ga je u srijedu saslušao postupajući tužilac, nakon čega je u OSS-u održano ročište za određivanje pritvora.

Prema obrazloženju Tužilaštva KS, pritvor osumnjičenom zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Dakić je uhapšen u akciji u kojoj je pronađen i zaplijenjen crni terenac „Range Rover“, koji je spominjan kao vozilo koje su koristile osobe prilikom svirepog ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu 26. oktobra.

Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji ‘Volan’, jedne od najvećih akcija u suzbijanju autokriminala, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je u međuvremenu određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!