BiH Vijesti

Održana komemoracija za četiri nastradale uposlenice OŠ “Kovačići”

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je komemoracija nastradalim uposlenicama iz OŠ Kovačići.

Od njih su se danas oprostili učenici, porodice i kolege.

Ranije je u Osnovnoj školi “Kovačići” otvorena knjiga žalosti povodom tragične pogibije četiri uposlenice ove obrazovne ustanove. U knjigu se upisuju brojne kolege i kolegice, prijatelji i poznanici, kao i djeca koja pohađaju nastavu u ovoj sarajevskoj osnovnoj školi.

Također, danas će u rodnoj Bosanskoj Krupi biti obavljeni ukop i dženaza za stradalu Merimu Balkić.

Sutra dan žalosti

Također, u organizaciji Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo sutra će biti održana komemorativna sjednica, povodom tragične pogibije četiri uposlenice JU Osnovne Škole “Kovačići” Mine Kadrić, Lejle Sadiković, Merime Balkić i Almine Ćorović.

Sjednica će biti održana u sali općine Centar, s počekom u 11.00 sati.

Zbog tragedije i velikog gubitka ne samo za porodice stradalih, nego za cjelokupnu obrazovnu zajednicu i čitavo društvo, Vlada Kantona Sarajevo je sutrašnji dan, 16. april, proglasila Danom žalosti na području Kantona Sarajevo. Isto je učinila i Vlada Federacije BiH.

Podsjećamo, žene su poginule kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima, nedaleko od Sarajeva. Njihova tijela su izvučena u petak poslije podne, a tačan uzrok nesreće se još utvrđuje.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!