Odmor u Neumu samo za bogate?! Turisti leže na kamenju, ležaljke prazne

Prije par dana medijima se obratio Mustafa Hadžić koji godinama unazad s porodicom ljetuje u Neumu.
neum plaza lezaljke

- Planirali smo ostati sedam dana na moru, ali smo ipak ostali četiri. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali poredali su ležaljke koje se naplaćuju 6 KM po danu koliko koštaju i suncobrani. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih – kaže Mustafa za Faktor.ba.

Iz Turističke zajednice HNK, kako prenosi source.ba kažu kako se radi samo o dijelu plaže, ali i dalje ima dovoljno mjsta na plaži za one slabije finansijske situacije da mogu doći i odmoriti se.

- Hoteli su dobili plaže one koje gravitiraju hotelima u svojoj koncesiji i oni održavaju plažu stavili su svoje ležaljke i naravno da će naplaćivati. Ne provode svi hoteli to strogo, najstrožije provodi hotel Sunce, hotel Neum, međutim ima plaže i za sve ostale, tako da to nije problem – navode u Turističkoj zajednici Neuma.

(Bportal)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>