LifeStyle Magazin Magazin

Objavljen teaser za seriju “The Witcher” koja bi mogla naslijediti Igru prijestolja

Na Comic-Conu u San Diegu predstavljen je prvi teaser za seriju koja bi ljubiteljima epske fantastike mogla nadomjestiti Igru prijestolja.

Henry Cavill u San Diegu napokon je dobio priliku da pokaže kako se snašao u ulozi vješca, a teaser je u manje od 24 sata pogledalo više od 5 miliona ljudi samo na YouTubeu. Osim toga, ispod snimke već je više od 32 hiljade komentara.

Ekranizacija je to voljenog fantasy serijala Poljaka Andrzeja Sapkowskog prema kojem je napravljeno i nekoliko hit igara, a “Witcher 3: The Wild” Hunt mnogi svrstavaju u vrh ne samo žanra već i videoigara općenito.

Priča o lovcu na čudovišta Geraltu od Rivije (Cavill) više je puta interpretirana: u dugometražnom filmu, kratkometražnoj TV seriji, brojnim grafičkim romanima te megauspješnom franšizom videoigara.

Fanovi Witchera sad nestrpljivo čekaju što će Netflix napraviti, a sudeći prema prvim reakcijama, čeka nas uzbudljiva serija puna preokreta.

Očekuje se da će prva sezona Witchera biti dostupna na Netflixu krajem 2019. godine.

Uz Witchera, ljubitelji fantastike nestrpljivo iščekuju i seriju “His Dark Materials”, adaptaciju istoimene trilogije Philipa Pullmana o dvoje klinaca i njihovom putovanju kroz paralelne svjetove.

(Bportal.ba/Index.hr)

Podijeli na društvene mreže!