Obijala prazne stanove, pa ih izdavala: U Španiji uhapšena 28-godišnja Bosanka

Španska policija nedavno je uhapsila dvadesetosmogodišnju djevojku porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju terete za više prevara, te provale i pljačke u gradu Torrevieja.
600_1509446058burglar2

FOTO: Ilustracija

Djevojka je, kako piše portal Bolsamania, lažno izdavala kuće za koje je znala da su u tom momentu prazne. Zasad je otkriveno da je uspjela prevariti pet porodica.

- Početkom oktobra optužena je saznala da par iz Torevijehe odlazi na odmor, te da će njihov stan biti prazan. Po povratku s odmora porodica je shvatila da je neko bio u njihovom stanu. Kasnije je policija, sprovodeći istragu, pronašla još pet stanova koji su korišteni ilegalno – prenosi Bolsamania.

Nakon detaljne istrage policiju je trag odveo do 28-godišnjakinje porijeklom iz BiH, koja je lažno izdavala stanove.

Ona je imala informacije koji će stanovi biti prazni, obijala ih i mijenjala brave. Onda bi oglasila stan za izdavanje i iznajmljivala ga zainteresovanim strankama, koje su bile uvjerene da je riječ o potpuno legalnom poslu.

Dvadesetogodišnjakinja je već hapšena 2016. godine zbog sličnih prevara.

(Bportal.ba/Bolsamania)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>