Košarka Sport

Nurkić: Sramota je kako smo završili sezonu, sretan sam i želim ostati u Portlandu

Nurkić je rekao da je Portland na sraman način završio sezonu nakon što su u regularnom toku prvenstva bili na trećoj poziciji na Zapadnoj konferenciji.

“Sramota je kako smo završili sezonu, bili smo treći u Zapadnoj konferenciji, a sada smo deklasirani u play-offu. Ne možemo biti ponosni jer nismo bili dovoljno dobri. Uzalud je tražiti izgovor, ranije smo savladali New Orleans, a sada su oni nas pobijedili četiri puta uzastopno”, rekao je Nurkić.

U posljednje vrijeme često se spominje da bi popularni “Nurk” mogao napustiti Portland, a na pitanje o svojoj budućnosti, Nurkić je rekao da želi ostati u klubu.

“Pokušat ću da se fokusiram na moje igre, znam koliko mogu, a svi znaju da ja želim biti ovdje i to nije nikakva tajna. Na neke stvari ne mogu utjecati, agenti i ljudi u Portlandu moraju da rade ostatak posla. Ja sam sretan”, završio je bh. košarkaš.

Nurkić je u ovoj sezoni odigrao 79 utakmica, a postizao je 14.3 poena po utakmici kojima je u prosjeku dodavao oko devet skokova i dvije asistencije na meču.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši