BiH Vijesti

Novo blamiranje Irfana Čengića: “Neka neznalica provalila da imamo većinu Srba u Domu naroda FBiH!” Ta “neznalica” je Nermin Nikšić!

U najnovijem “biseru” Irfan Čengić je u svom tvitu demantirao izvjesnu “neznalicu” koja je “provalila da u Klubu Srba DN će SDP imati većinu”.

Od mlađahnog generalnog sekretara SDP-a navikli smo doživljavati brojne gafove, neozbiljna ponašanja ili nepotističke afere. Dovoljno se sjetiti njegovog vandalskog čina kada je na dan izbora na prozore zgrade Općine Stari Grad lijepio sramotne poruke “Fatiha za Šefika Džaferovića”, ili kada je objavljena vijest da je iz državnog budžeta za razvoj privatnog biznisa njegov rođeni brat inkasirao čak 250.000 KM.

U najnovijem “biseru” Irfan Čengić je u svom tvitu demantirao izvjesnu “neznalicu” koja je “provalila da u Klubu Srba DN će SDP imati većinu”. Ta “neznalica” koju je mlađahni Čengić pozvao nije niko drugi nego predsjednik njegove stranke, Nermin Nikšić.

Kad smo već kod toga, ne bi bilo zgoreg mladog genseka SDP-a obrazovati o osnovama političkog sistema u BiH i načinima na koji se donose odluku. Naime, u slučaju da postoji natpolovična većina za usvajanje neke odluke, iz svakog nacionalnog kluba u Domu naroda FBiH dovoljno je da samo jedna trećina zastupnika glasa ZA. Drugim riječima, u budućem sazivu Doma naroda, SDP će sa svojom trećinom srpskih poslanika biti u mogućnosti odobravati svaki zakon i odluku ukoliko za to bude postojala parlamentarna većina.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!