BiH Vijesti Vijesti

Novinarka Nove TV opet polupala lončiće: “U BiH se vodi nevjerovatan obavještajni rat…”

“Predsjednica je dočekana u izuzetno napetoj atmosferi koja se prema njoj, kao i prema Hrvatskoj, zaoštrena nakon presude haškoj šestorci”, komentarisala je Petrović.

Također, smatra Petrović, takvoj je atmosferi pridonio i posjet turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. “Takvoj atmosferi doprinio je i njezin posjet turskom predsjedniku Erdoganu, velikom prijatelju bošnjačkog političkog korpusa i državniku čija je politika posljednjih 15 godina duboko uključena u politiku BiH.”

“Predsjednica je naglasila da je Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO saveza, dužna nadzirati izbore, ali da se nema namjeru miješati u unutarnju politiku BiH”, rekla je Petrović te dodala: “Upravo su Sjedinjene Američke Države i Europska unija duboko involvirani u pokušaj izmjene izbornog zakona u BiH.”

Predsjednica je odlučila skratiti svoju posjetu. Umjesto u petak, vratit će se u četvrtak nakon što posjeti neka mjesta u Lašvanskoj dolini.

Predsjednica Grabar Kitarović se sastala i s predstavnicama udruženja “Majke Srebrenice”.

“U BiH se vodi nevjerovatan obavještajni rat koji je mnogo veći od ratova istog tipa koji su se vodili tokom oružanog rata u devedesetima. Moje je mišljenje da su članice tog udruženja bile manipulirane i da su naglo reagovale na čisti obavještajni podatak koji je predsjednica Grabar Kitarović izrekla”, rekla je Petrović.

“Islamizam je prijetnja za sve narode u BiH. Žene iz udruženja ‘Majke Srebrenice’ su mudre i to su shvatile. U srijedu su sve nejasnoće raščišćene”, zaključila je Petrović.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši