Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Novi Pazar: Plato Kulturnog centra nazvan po Hatidži Mehmedović

Gradsko vijeće Novog Pazara donijelo je na današnjem zasijedanju odluku da se plato Kulturnog centra u tom gradu nazove po predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović. Ova odluka usvojena je jednoglasno, a ovih dana proći će i kroz skupštinsku proceduru, javlja Anadolu Agency.

Grad Novi Pazar će, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazati počast za hrabrost i za borbu za istinu predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, saopćeno je iz Gradske uprave.

– Želimo da odamo počast nedavno preminuloj predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović, ženi heroju žrtve i stradanja. Zato će zasluženo plato u centru grada nositi njeno ime. Naša je obaveza da se sjećamo nje i svih nevinih žrtava Srebrenice – rekao je prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsjetimo, delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala je dženazi Hatidže Mehmedović u Srebrenici.

Na dan Hatidžinog ukopa na više lokacija u Novom Pazaru istaknuti su transparenti sa porukom: “Neka ti je vječni rahmet, majko šehida.”

Skupština Novog Pazara je 2015. godine donijela odluku da se na teritoriji grada 11. juli proglasi Danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!