Novi napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju

Muftijstvo mostarsko saopćenjem za javnost oštro je osudilo sinoćnji vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kada su oštećena vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta, prenos bh. informativni servis INS.

Screen-Shot-2017-12-15-at-17.37.52-e1513356505584

Povodom najnovijeg napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, Muftijstvo mostarsko izdalo je saopćenje za javnost:

Muftijstvo mostarsko oštro osuđuje vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kada su oštećena vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta.

Podsjećamo da je ovo drugi napad na Osman-pašinu džamiju u posljednjih dvadesetak dana. Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku.

Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekat i nadamo se da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije.

Našim vjernicima upućujemo poruku da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa vjerom u Dragoga Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota.

(Bportal.ba/INS.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>